شادترین مردم دنیا چگونه زندگی میکنند؟
«سوفیا لایوبو میرسکی»، استاد دانشگاه کالیفرنیا، نکات مشترکی که تحقیقات نشان میدهد در افراد شاد تشابه دارند را اعلام کرده و راه دستیابی به این احساس مشترک را به افراد معرفی میکند. این صفات و نقاط مشترک عبارتند از:
– افراد شاد زمان زیادی را با خانواده و دوستان خود گذرانده و بدین ترتیب روابط خود را پرورش داده و از آن لذت میبرند.
– افراد شاد با رضایت کامل از تمام داشتههای خود، شکرگزار آنها هستند.
– افراد شاد در صف اول کمک به کارگران و رهگذران هستند.
– افراد شاد در هنگام تصور درباره آینده خود، مثبتاندیش هستند.
– افراد شاد بوی شور زندگی میدهند و سعی میکنند در لحظه زندگی کنند.
– افراد شاد به صورت هفتگی و حتی روزانه ورزش میکنند.
– افراد شاد عمیقا به اهداف و آمال زندگی پایبند هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از هفته نامه «ویک»، نکته مهم آخری که در افراد شاد مشترک است اما در فهرست فوق نیامده، تقسیم احساسات در میان آنهاست. آنها استرسها، بحرانها و حتی غمهای خود را با یکدیگر سهیم میشوند. آنها هم مثل من و شما در مواجهه با این مشکلات احساساتی و درمانده میشوند اما هنر و سلاح پنهان آنها، خونسردی و توانی است که در حل این مشکلات از خود نشان میدهند. خواندن فهرستی از این مسائل خیلی راحت است اما عمل به آنها در طول زندگی دشوار است.
اما حکایت شادی در این بیت مشهود است که میگوید: آب دریا را اگر نتوان کشید / هم به قدر تشنگی باید چشید.
شاید در ابتدا این سوال برایتان پیش بیاید که این شعر چه ربطی به شاد بودن دارد؟ نکته مهم اینجاست که حتما قرار نیست منتظر یک انگیزه خیلی بزرگ برای شاد شدن باشیم بلکه داشتن بهانههای کوچک اما مستمر برای شاد شدن باعث میشود که در مجموع زندگی شادتری داشته باشیم و برای رضایت از زندگی قطعا این شادیهای کوچک اما دائمی بسیار موثرتر از این هستند که منتظر یک اتفاق بزرگ شادکننده باشیم. چون اتفاقهای بزرگ و شاد همیشه در زندگی نمیافتند و به ندرت پیش میآیند اما اگر یاد بگیریم به بهانههای کوچک خود را شاد نگه داریم، زندگی شادتر و شادی پایدارتری خواهیم داشت.
تحقیقات نشان میدهد رفتن به مکانهای زیارتی و مذهبی و عبادت کردن، شادی بسیاری را برای مردم به ارمغان میآورد. زیرا زیارت و عبادت به طور مستمر و منظم، سبب بهبود حالِ روحیِ افراد میشود.
«جنیفر آکر»، استاد دانشگاه استنفورد میگوید: شاد بودن خیلی آسان است. تنها کافیست کارهایی که شما را شاد میکنند را بشناسید و بیشتر انجام دهید. در همه کارهای خود اعم از دکتر و آرایشگاه رفتن برنامه ریزی داریم به جز برای شادی زیستن. فقط میگوییم شادی خیلی مهم است اما از گنجاندن آن در برنامههای خود غافل هستیم.
مطالعات نشان میدهد که 40 درصد از شادیها توسط فعالیتهای ارادی حاصل میشوند. بنابراین میتوانید میزان شاد بودن خود را با آنچه که انتخاب میکنید، روزانه 40 درصد افزایش دهید. همچنین بسیاری از کارهایی که روزانه انجام میدهیم غیرارادی است و 40 درصد از کارهای روزانه خود را بر حسب عادت انجام میدهیم.
بنابر مطالعهای که در سال 2006 میلادی در دانشگاه «دوک» انجام شد، بیش از 40 درصد از کارهای روزانه افراد بر حسب عادت و بدون تصمیم گیری انجام میشوند. بنابراین چیزهای شاد باید به یک عادت و بخشی از فعالیتهای روزانه تبدیل شوند. منتظر پیش آمدن شادی تصادفی نباشید شما نیاز به پذیرفتن شادی داشته و باید خود را برای شاد بودن آبونمان کنید. اگر میخواهید هر روز شادتر از دیروز باشید این هفت نکته را فراموش نکنید:
– صبح که از خواب برمیخیزید به خودتان یادآوری کنید که زندگی یک بازی است!
– عطر قهوه یا چای را در هنگام صرف صبحانه خود با اشتیاق بو بکشید.
– برای شادی کردن تلاش کنید.
– پنج دقیقه مهرورزی کنید.
– کار و مسئولیتهای روزانه خود را در تصور خود در قالب بازی درآورید.
– با دوستان خود ملاقات کنید.
– در لحظات سخت نیز به دنبال خواسته خود باشید.
اگر شما هم معتقد هستید شادی چیز بسیار مهمی است، آن را در اولویت زندگی خود قرار دهید.
چرا هلند شادترین کشور دنیاست؟
آموزش و پرورش هلند نقش مهمی در میزان رضایت و شادی نوجوانان هلندی که بطور مداوم در صدر جدولهای رضایت از زندگی قرار میگیرند، ایفا میکند.
به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر هلند در میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) بالاترین میزان رضایت از زندگی را در میان جوانان خود داشته است.
محققان طی یک تحقیق چهار ساله در میان ۴۸ کشور در مورد رفتارهای بهداشتی کودکان مدرسهای اعلام کردهاند امتیاز شادی کودکان هلندی امسال نیز در بالاترین میزان قرار دارد.
در مقابل، بسیاری از کشورها وضعیت مناسبی در این زمینه ندارند به طوریکه در انگلیس افسردگی و اضطراب در میان نوجوانان به شدت افزایش یافته و همچنین شمار جوانانی که در ایالت متحده آمریکا دست به خودکشی میزنند بطور قابل توجهی رو به افزایش است. پس چرا این کشور ۱۷ میلیونی با تاریخچه کالوینیسمی و استعمارگرایی تا این اندازه در القای دیدگاهی خوش بینانه به جوانان خود موفق بوده است؟
دکتر سیمونه دِروس، پژوهشگر موسسه تحقیقات اجتماعی هلند (SCP) در مورد رضایت بالای نوجوانان این کشور از زندگی که از سال ۲۰۱۳ افزایش یافته است میگوید: کودکان هلندی در تمامی محیطهای اجتماعی خود تعاملی مثبت داشته و در خانه، مدرسه و با دوستان خود از محیطی حمایتی برخوردارند.
پدر و مادرهای هلندی حمایت بیشتری نسبت به کنترل فرزندان خود دارند. همچنین تساوی گرایی در هلند رواج داشته و معلمان استبداد ندارند. این امر باعث میشود معلمان احساسات دانش آموزان را درک کرده و دانش آموزان به معلمان اعتماد داشته باشند.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته روی کودکان ۱۱، ۱۳ و ۱۵ ساله، حدود ۹۴ درصد از پسران و ۸۴ تا ۹۲ درصد از دختران هلندی از ۱۰ امتیاز، امتیازهای شش به بالا به رضایت خود از زندگی دادهاند.
همچنین جوانان هلندی برای خوردن صبحانه در روزهای هفته، تماشای هفتگی بیش از دو ساعت تلویزیون و داشتن همکلاسیهای مهربان و مفید در میان پنج کشور اول و در مقابل برای داشتن اضافه وزن، داشتن رابطه غیراخلاقی زیر ۱۵ سال و احساس فشار به دلیل تکالیف مدرسه در میان پنج کشور آخر قرار گرفتهاند. در عین حال کمترین میزان تجربهی قرار گرفتن در معرض قلدریها در مدرسه و بیشترین احساس راحتی برای صحبت کردن با والدین نیز به جوانان این کشور اختصاص یافته است.
تحقیقات نشان میدهد هلند در کنار فنلاند و سوئیس از بهترین نتایج یادگیری در آموزش در کنار احساس رضایت دانش آموزان برخوردارند.
البته وضعیت کلی کشور به این نتایج کمکی شایان کرده است چرا که در هلند بیکاری و نابرابری کم بوده و کشور از اقتصادی سالم برخوردار است.
مدیر پایگاه جهانی خوشبختی با اشاره به اینکه در سراسر اروپا، هلندیها و دانمارکیها با مداراترین مردم بوده و بیشتر بر توسعه استقلال داخلی تمرکز دارند تا تمکین از دیگر ملتها میگوید: کودکان در این کشورها آزادند تا آنچه را که میخواهند انجام دهند و با ایدههای خود مهارتهای اجتماعی را بیاموزند.
به رغم شهرت هلند در استعمال ماده مخدر کانابیس (حشیش یا ماریجوانا)، روند استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر و نوشیدن الکل در کودکان ۱۲ تا ۱۶ ساله هلندی رو به کاهش است.
مدارس هلند که تقریبا تمامی آنها دولتی هستند امتحانات اصلی را در حدود سن ۱۲ سالگی آغاز میکنند و سه سطح آموزشی در مدارس متوسط از نظر عملی و آکادمیک وجود دارد. آموزشهای ویژه نیز از سن چهار سالگی به کودکان داده میشود که باعث شده نرخ حاملگیها در نوجوانان در این کشور به نسبت دیگر کشورهای اروپایی کمترین باشد. همچنین امکان جهشی خواندن سالهای تحصیلی یا تکرار یک سال تحصیلی در سال بعد وجود دارد که باعث میشود استرس دانش آموزان در مورد سالهای تحصیلی کاهش یابد.
به گزارش گاردین، اگرچه مشکلات اجتماعی مانند تفاوت در موفقیتهای هلندیها با دیگر اقلیتهای قومی این کشور وجود دارد از هر ۹ کودک یک کودک در فقر زندگی میکند اما حتی اگر مدرسهای قصد اخراج دانش آموزی را داشته باشد باید پیش از اخراج مدرسهای مناسب او را یافته و او را معرفی کند.
همچنین یکی از فشارهایی که در حال حاضر به دانش آموزان وارد میشود نگرانیهایی در مورد پیشرفتها و موفقیتهای تحصیلی است. در عین حال برخی معتقدند در حال حاضر افراد تحصیل کرده در هلند بسیارند ولی افراد کافی برای انجام کارهایی همچون نجاری یا لولهکشی وجود ندارد.