ریزش مو تجربه دلهره‌آوری است. بیماران نه‌تنها باید با چالش‌های زیبایی و روحی ریزش مو دست‌وپنجه نرم کنند بلکه برای یافتن اطلاعات صحیح درباره درمان آن دچار سردرگمی می‌شوند. ما در مرکز کاشت موی بیمارستان گاندی به شما کمک خواهیم کرد تا در مسیر درست بازگرداندن موهایتان قرار بگیرید. ما متعهد شده‌ایم که اطلاعات صحیح و معتبری در رابطه با کاشت مو یا تراپی مو در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید تصمیمات آگاهانه بگیرید. به همین دلیل در این مقاله به بررسی گزینه‌های متعدد ترمیم مو پرداخته‌ایم تا به عموم مردم در این زمینه کمک کنیم.

کاشت مو

هنر کاشت مو پیشرفت‌های زیادی کرده است. پس از سال‌ها دستیابی به نتایج نه‌چندان تأثیرگذار، جراحان باتجربه و دارای مهارت هنری کاشت مو توانسته‌اند نتایج فوق‌العاده طبیعی به دست آوردند.

ما به‌جای استفاده از پلاگ‌های قدیمی که گروه‌های 10 تا 15 عددی مو بودند و ظاهری مانند عروسک می‌ساختند، هر واحد فولیکولی را همان‌گونه که در ناحیه اهداکننده رشد می‌کند (3-2-1 و حتی 4 واحد مو) برداشته و در جای مناسب می‌کاریم. ما برای رستنگاه فوقانی گرافت‌های دارای 1 مو و برای ناحیه تاج و میانی گرافت‌های دارای 2-3-4 مو را استفاده می‌کنیم. با این روش، ظاهر رستنگاه فوقانی طبیعی و لطیف می‌شود و ناحیه میانی تا تاج سر با واحدهای بیشتر مو، پرپشت‌تر می‌شود.

دو روش کاشت مو وجود دارد. اولین و مشهورترین روش، کاشت واحد فولیکولی یا FUT است. دومین روش، برداشت واحد فولیکولی یا FUE است که در سال‌های اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است. هردوی این روش‌ها گزینه‌های فوق‌العاده‌ای برای بیماران هستند. اما همه بیماران، نامزدهای خوبی برای هر دو روش نیستند.

در ادامه، هر دو روش و مزایا و معایب آن‌ها را شرح خواهیم داد و نتیجه خواهیم گرفت که کدام روش بر اساس عوامل ریزش مو برای بیمار مناسب است.

کاشت واحد فولیکولی (FUT)

در حال حاضر، کاشت واحد فولیکولی (FUT) استاندار طلایی صنعت کاشت مو محسوب می‌شود. در این روش نوار باریکی از موی ناحیه اهداکننده بیمار (در پشت سر) برداشته می‌شود و آن ناحیه بخیه می‌خورد، هر واحد فولیکولی به‌صورت طبیعی خود یعنی به 1-2-3 یا 4 مو تقسیم می‌شود، ناحیه دریافت‌کننده کوچکی در محل موردنظر ایجاد می‌شود و سپس هر واحد مو در ناحیه صحیح کاشته می‌شود.

واحدهای تکی مو (گرافت‌ها) در رستنگاه فوقانی کاشته می‌شوند و گرافت­های 2-3 و 4تایی مو پشت رستنگاه فوقانی یا در ناحیه میانی تا تاج مو (هر جا که موها کم‌پشت یا در حال ریزش است) کاشته می‌شوند. با این روش، ظاهر رستنگاه فوقانی که بیشتر در دیدرس دیگران است، طبیعی و لطیف می‌شود و ناحیه میانی تا تاج سر با واحدهای بیشتر مو، پرپشت‌تر می‌شود.

مزایای FUT:

  • برداشت بیشتری انجام می‌شود درنتیجه موی بیمار پرپشت‌تر می‌شود و سر پوشش بیشتری دریافت می‌کند
  • انتقال کمتر به دلیل جدا کردن گرافت‌ها زیر میکروسکوپ‌های قدرتمند
  • جراحی کوتاه‌مدت‌تر و مؤثرتر
  • گرافت‌های سالم نر و کم استرس تر
  • دوره نقاهت کوتاه
  • به‌صرفه‌تر

معایب FUT:

  • روند بهبودی در ناحیه اهداکننده به دلیل جراحت خطی حساس‌تر است
  • مدل موی خیلی کوتاه، جای زخم در ناحیه اهداکننده را مشخص می‌کند

بنابراین، برای بیمارانی که ریزش موی کم یا زیاد دارند و مشکلی برای کمی بلند نگه‌داشتن موهایشان (3.5 سانتی‌متر) در ناحیه اهداکننده ندارند، این روش بهترین است. پوشش بیشتر، زمان جراحی کمتر و به‌صرفه‌تر!

برداشت واحد فولیکولی (FUE)

بیماران تصور می‌کنند که روش برداشت واحد فولیکولی (FUE)، جدیدترین روش‌ترمیم مو است. درواقع، این روشی بسیار قدیمی است که پیشرفت کرده است. ظاهر قدیمی «پلاگ» که همه از آن می‌ترسند درواقع روش اولیه FUE است که در آن گروه 10 تا 15 عدد مو برداشته شده و کاشته می‌شود درنتیجه ظاهری غیرطبیعی شبیه به عروسک ایجاد می‌کند. در روش امروزی FUE، هر واحد مو با حالت اولیه خود (1-2-3 و 4 مو) با چاقوی جراحی گرد برداشته می‌شود. با این کار جراحت نقطه‌ای ایجاد می‌شود نه جراحت خطی. سپس هر واحد به همان شیوه FUT کاشته می‌شود (واحدهای دارای 1 مو در قسمت فوقانی و واحدهای دارای 2-3 و 4 مو در ناحیه میانی تا تاج سر). پس همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، تنها تفاوت بین روش FUE و FUT، برداشت گرافت‌هاست. جاگذاری و بهبودی ناحیه کاشت در هر دو روش یکسان است.

مزایای FUE:

  • بیمار می‌تواند مدل موی کوتاه‌تری داشته باشد به دلیل اینکه جای جراحت کمتر دیده می‌شود
  • روند بهبودی در ناحیه اهداکننده سریع‌تر و کمتر آزاردهنده است

معایب FUE:

  • موهای ناحیه اهداکننده با تیغ اصلاح می‌شوند درنتیجه بیمار باید مرخصی طولانی‌تری بگیرد مگر اینکه در خانه کار کند
  • جراحی در ابعاد کوچک‌تر به دلیل زمان‌بر بودن روش برداشت
  • انتقال موی بیشتر به دلیل نوع روش برداشت
  • گران‌تر بودن به دلیل زمان‌بر بودن

بنابراین، اگر ریزش موی شدید ندارید و حاضرید برای اینکه هر زمان دوست داشتید مدل موی کوتاه را انتخاب کنید، کمی بیشتر هزینه کنید، این گزینه برایتان بهترین است.

هشدارهای مهم درباره روش FUE:

  • باید بدانید که همه بیماران، نامزدهای خوبی برای روش FUE نیستند. مثلاً، این روش شاید مناسب بیماری که الگوی ریزش موی 6 یا 7 در مقیاس نوروود (ریزش موی بسیار شدید) دارد، نباشد زیرا برای رسیدن به هدف باید جلسات جراحی زیادی داشته باشد. به دلیل اینکه روش FUE در سراسر ناحیه اهداکننده زخم‌های نقطه‌ای برجای می‌گذارد، اگر به دلیل چندین جراحی FUE زخم‌های نقطه‌ای زیادی در کنار هم قرار بگیرند، در ناحیه اهداکننده ظاهری ناخوشایند ایجاد می‌کند.
  • کلینیک‌هایی که به مبانی اخلاقی پایبند نیستند و بر فروش متمرکز هستند، FUE را به‌عنوان روشی «بدون جراحت و بدون دوران نقاهت» تبلیغ می‌کنند. غیرواقعی‌تر از این نمی‌شود! عقل سلیم می‌گوید که هر برشی در پوست (برداشت) چه خطی چه نقطه‌ای، اثری به‌جا می‌گذارد. به‌علاوه، اصلاح موی ناحیه اهداکننده با تیغ جهت برداشت مو به روش FUE، ظاهر فرد را خنده‌دار می‌کند و احتمالاً فردای آن روز نمی‌تواند به سر کار برود مگر اینکه بتواند در خانه کار کند. مرکز کاشت موی گاندی متعهد شده است که اطلاعات صحیح در اختیار بیماران قرار دهد تا بتوانند بدون هیچ‌گونه رویداد غافلگیرکننده‌ای برنامه‌ریزی کنند.
  • بسیاری از پزشکانی که متخصص کاشت مو نیستند با اضافه کردن گزینه کاشت مو به فهرست خدماتشان، وارد این صنعت شده‌اند. آن‌ها تجهیزات لازم را از شرکت‌هایی که کمپین‌های بازاریابی رقابتی دارند خریداری و تکنیسین‌ها و بهیاران را برای انجام تمام مراحل جراحی FUE ازجمله مراحل آماده‌سازی ناحیه و برداشت استخدام می‌کنند. جراحی بیمار توسط افرادی که مجوز ندارند هم غیراخلاقی است و هم خلاف قوانین است. این کار باید به دست پزشک آموزش‌دیده دارای مجوز انجام شود و تکنیسین‌ها هم باید وظایف حیاتی خود را انجام دهند.

کلینیک‌های کاشت مو خدمات دیگری مانند کاشت ابرو و کاشت مژه را نیز به متقاضیان ارائه می‌دهند. از این رو، همواره در انتخاب مراکز کاشت مو و پزشک خود نهایت دقت را به خرج دهید.