Business Plan

قصد ارتقاء کسب و کار فعلی خود را دارید یا میخواهید یک کسب و کار جدید را شروع کنید؟ در هر صورت با داشتن یک طرح کسب و کار بهتر میتوانید از تمام قابلیت‌های موجود استفاده کنید.

به گزارش آلامتو به نقل از entrepreneur؛ هر کسب ‌و کار باید یک برنامه کاری مکتوب و نوشته شده داشته باشد. فرقی نمی کند هدف این طرح مکتوب ایجاد یک مسیر باشد یا جذب سرمایه ‌گذار ، چیزی که اهمیت دارد این است که یک برنامه کاری برای موفقیت سازمان شما حیاتی است. حال به این سوال می رسیم که  چطور باید یک برنامه کاری خوب و بدون نقص بنویسیم؟

SBA.gov توصیه می ‌کند که یک برنامه کاری شامل موارد زیر باشد:

  • خلاصه اجرایی – یک تصویر کلی از کسب و کار شما
  • توضیحات شرکت – توصیف آنچه انجام می دهید
  • آنالیز بازار – تحقیق درباره صنعت، بازار و رقبا
  • سازمان و مدیریت – ساختار کسب ‌و کار و مدیریت شما
  • سرویس یا محصول – محصولات یا خدماتی که ارائه می دهید
  • بازاریابی و فروش – نحوه عرضه کسب و کارت و استراتژی فروش به بازار
  • درخواست سرمایه ‌گذاری – میزان پولی که برای ۳ تا ۵ سال آینده نیاز دارید
  • پیش بینی مالی – اطلاعاتی مانند ترازنامه
  • ضمیمه – بخش اختیاری که شامل رزومه و مجوزها است

۷ مرحله نوشتن یک بیزینس پلن عالی

با این حال ممکن است در ابتدا انجام این کار دشوار به نظر برسد.  ما در این مطلب هفت گام برای نوشتن یک برنامه کاری کامل را برای شما شرح می دهیم. با ما همراه باشید.

  1. تحقیق، تحقیق و باز هم تحقیق

ویلیام پیراگلیا، مدیر ارشد اجرایی و مالی در این باره می گوید: “تحقیق کنید و محصول، بازار و اهدافتان را تجزیه و تحلیل کنید. به منظور نوشتن طرح  کسب و کارتان، دو برابر زمان واقعی را برای تحقیق، ارزیابی و تفکر در نظر بگیرید.”

” برای نوشتن یک طرح کسب و کار کامل، شما باید شرکت، محصول، رقیب و بازار را خوب بشناسید. “

به عبارت دیگر، این وظیفه شماست که همه چیز را درباره کسب ‌و کار خود و صنعتی که در حال ورود به آن هستید بدانید. هر چیزی که می ‌توانید در مورد صنعت خود بخوانید و با مخاطبین خود درباره آن بحث و گفتگو کنید.

همچنین بخوانید: راهنمای کامل شروع کسب و کار
  1. اهداف برنامه خود را مشخص کنید

همانطور که توسط مجله کارآفرین تعریف شده‌، بیزینس پلن یک سند نوشتاری است که ماهیت کسب ‌و کار، استراتژی فروش و بازاریابی، و زمینه مالی را توصیف می‌کند و شامل یک اظهارنامه سود و زیان برنامه‌ ریزی‌شده می ‌باشد. با این حال، برنامه کسب‌وکار شما می‌تواند چندین هدف متفاوت داشته باشد.

همانطور که مجله کارآفرین ( Entrepreneur ) اشاره می‌ کند “طرح کسب و کاری که می نویسید یک نقشه راه است که برنامه ریزی در مورد کسب و کاری که می خواهید شروع کنید کمک می کند، از از گیر افتادن شما در دست اندازهای مسیر جلوگیری می کند. “

اما در صورتی که می‌خواهید سرمایه گذاران را جذب خود کنید، برنامه شما اهداف متفاوتی خواهد داشت و شما باید برنامه‌ ای بنویسید که جذب سرمایه گذار را هدف قرار دهد، بنابراین طرح کسب و کار شما باید تا آنجا که ممکن است واضح و مختصر باشد. زمانی که برنامه خود را تعریف کرده و شروع به نوشتن می کنید، دقت کنید که این اهداف برای شخص شما تعریف شده باشد.

  1. برای شرکتتان یک پروفایل ایجاد کنید

پروفایل شرکت شما سابقه سازمان شما، محصولات و یا خدماتی که انجام می دهید، بازار هدف و مخاطبانتان، منابع شما، نحوه حل یک مشکل و اینکه چه چیزی باعث می‌شود کسب ‌و کار شما منحصر به فرد شود، را شامل می‌شود. پس از اینکه این اطلاعات را کامل کردید، آن را در قسمت “درباره ما” سایت شرکت قرار دهید.

پروفایل هر شرکت اغلب در وب سایت رسمی آن شرکت یافت می‌شوند و برای جذب مشتریان احتمالی و استعدادها استفاده می‌شوند. با این حال پروفایل شرکت شما می‌تواند برای توصیف شرکت در برنامه کاری تان مورد استفاده قرار گیرد. این تنها یک جز ضروری از برنامه کاری شما نیست؛ بلکه یکی از اولین بخش‌های نوشته شده این برنامه کسب و کار نیز هست.

  1. تمام جوانب کسب و کار خود را مستند کنید

سرمایه گذاران می‌ خواهند مطمئن شوند که کسب ‌و کار شما برای آن ها درآمدزا خواهد بود. به دلیل این انتظار، سرمایه گذاران می‌خواهند همه چیز را در مورد کسب ‌و کار شما بدانند. برای کمک به این روند، همه چیز ، از مخارج تا جریان نقدینگی و پیش‌بینی‌های صنعتی را ثبت کنید. علاوه بر این، جزئیات کوچک مانند استراتژی موقعیت مکانی ، توافقنامه ها و مجوزهایتان را فراموش نکنید.

  1. یک برنامه بازاریابی استراتژیک در دست داشته باشید

یک برنامه کاری بزرگ همیشه شامل یک برنامه بازاریابی استراتژیک خواهد بود. این برنامه به طور معمول شامل دستیابی به اهداف بازاریابی همانند موارد زیر خواهد بود:

  • معرفی محصولات جدید
  • گسترش و یا بازیابی مجدد بازار برای محصولات موجود
  • وارد کردن قلمروهای جدید برای شرکت
  • تقویت فروش در یک محصول ، بازار یا محدوده قیمت خاص
  • فروش مکمل ( یا بسته بندی ) یک محصول با محصول دیگر
  • عقد قراردادهای طولانی مدت با مشتریهای مطلوب
  • افزایش قیمت ها بدون کاهش آمار فروش
  • اصلاح یک محصول
  • داشتن یک استراتژی بازاریابی محتوا
  • افزایش تولید / تحویل محصول

همانطور که مجله کارآفرین عنوان می کند، “هر یک از اهداف بازاریابی برای اینکه تحقق بخشند ،خود باید اهداف  متعدد دیگری داشته باشند.  در بخش اهداف برنامه بازاریابی خود ، شما باید “چیستی” و “چرایی” وظایف بازاریابی سال آتی را مورد توجه قرار دهید. در بخش پیاده سازی، روی حوزه‎های کاربردی و دشوار همانند شناخت افراد، موقعیت مکان، زمان و چگونگی آن متمرکز شوید. این زندگی در دنیای بازاریابی است.

البته، دستیابی به اهداف بازاریابی هزینه‌هایی هم دارد و برنامه بازاریابی شما باید بخشی داشته باشد که در آن شما برای هر فعالیت برنامه‌ریزی‌شده بودجه ای را اختصاص دهید. جدا کردن هزینه های داخلی همچون حقوق کارکنان از هزینه های خارجی نیز یکی دیگر از مواردی است که در این زمینه مهم است.

  1. برنامه کسب و کارتان را با مخاطبین خود تطبیق دهید

مخاطبین بالقوه یک برنامه کاری، گروه متنوعی از بانکداران و سرمایه داران کاری گرفته تا کارمندان هستند، اگرچه این یک گروه متنوع است، اما این یک گروه متناهی است و هر مخاطب علایق ویژه‌ و منحصر به فرد دارد. اگر این علایق را بشناسید، می‌توانید در هنگام آماده‌سازی طرح برای آن مخاطب خاص، این موارد را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال، بانکداران نسبت به ترازنامه و صورت های گردش پول علاقه بیشتری دارند، در حالی که سرمایه گذاران حرفه‌ای به مفهوم کسب ‌و کار اصلی و تیم مدیریت شما نگاه خواهند کرد. با این حال، مدیر تیم شما از این برنامه برای “یادآوری اهداف خود” استفاده خواهد کرد.

به همین دلیل، دقت کنید که برنامه شما می تواند بسته به  مخاطبی که آن را می خواند تغییر کرده و امکان اصلاح آن وجود داشته باشد. با این حال، این تغییرات را از یک برنامه به برنامه دیگر محدود نگه دارید. این یعنی در هنگام به اشتراک گذاشتن پیش ‎بینی‎ های مالی، داده‎های آن، در بین تمامی برنامه های اصلاح یافته  یکسان باشد.

  1. توضیح دهید که چرا به این طرح اهمیت می‌ دهید

چه شما برنامه خود را با یک سرمایه ‌گذار و مشتری به اشتراک بگذارید و یا اعضای تیم ، چیزی که مهم است این است که برنامه شما باید نشان دهد که شما پرشور و متعهد هستید و چقدر به کسب ‌و کار و برنامه خود اهمیت می‌ دهید.

شما می‌ توانید در مورد اشتباهات و درس هایی که گرفته‌ اید بحث کنید، مشکلاتی را که به حل آن امید دارید، توصیف کنید، ارزش ‌های خود را توصیف کنید و تعریف کنید که چه چیزی باعث می‌شود که شما در رقابت با سایرین همیشه منحصر به فرد باشید.

با توضیح اینکه چرا به کسب ‌و کار خود اهمیت می ‌دهید، یک ارتباط عاطفی با دیگران ایجاد می‌ کنید تا آن‌ ها نیز از سازمان شما پشتیبانی کنند.


نظر خود را بیان کنید