خواص و عوارض منفی نوشیدن قهوه

آیا قهوه فشارخون را بالا میبرد؟

خواص و مضرات قهوه coffee

همه چیزهایی که خوردن آن لذت‌بخش است، عوارض منفی برای بدنمان دارد. الکل، شکلات و غذاهای فست‌فود همه نمونه‌های خوبی از چیزهای لذت‌بخشی هستند که عوارض منفی برای سلامتی‌تان در طولانی‌مدت دارند. اما قهوه چطور با این موادغذایی و نوشیدنی‌ها رقابت می‌کند؟

نوشیدن قهوه راهی عالی برای حفظ هوشیاری، چه جسمی و چه ذهنی، به شمار می‌رود.

به گزارش آلامتو به نقل از مردمان؛ به بیدار شدن شما در صبح کمک کرده، بازده کاری‌تان را بالا برده و به از بین بردن استرس محل‌کار کمک می‌کند.

برخی از ما  در روز تا ۵ لیوان قهوه به شکل‌های مختلف می‌نوشیم، از قهوه تلخ گرفته تا موکا یا حتی قهوه یخی. مهم نیست که قهوه‌تان را به چه شکلی دوست داشته باشید، باید از تاثیر نوشیدن قهوه بر بدنتان آگاه شوید.


عوارض قهوه برای بدن

یکی از شایعاتی که درمورد قهوه و مضرات آن وجود دارد، تاثیری است که بر بالا بردن فشارخون دارد. بااینکه یک افزایش جزئی در فشارخون ایجاد می‌کند، فقط برای آنها که به طور طبیعی فشارخون بالا دارند و زنان باردار می‌تواند مشکل‌ساز باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که محدود کردن مصرف قهوه به ۲ فنجان در روز می‌تواند ضرر آن بر سلامت کودک را کاهش دهد.

در مورد قهوه نیز مثل سایر چیزها، زیاد آن خوب نیست. اگر مقدار زیادی قهوه مصرف کنید (بیش از ۵ فنجان در روز)، احتمال باریک شدن مغزاستخوان را بالا می‌برید. این آسیب‌پذیری شما در برابر شکستگی را مخصوصاً در سنین بالاتر، بالا می‌برد، به همین علت بهتر است که مصرف قهوه را یک حد مناسب نگه دارید.

عارضه جانبی دیگری که ممکن است با نوشیدن قهوه ایجاد شود این است که نتوانید بخوابید. خیلی وقت‌ها این بخاطر این است که قهوه (یا هر چیز دیگری که در آن کافئین دارد) را نزدیک به زمان خوابتان نوشیده باشید.

برای از میان برداشتن این تاثیر، بهتر است مصرف هر چیزی که حاوی کافئین است را از ساعت ۲ بعدازظهر به بعد قطع کنید اما یادتان باشد که تاثیر آن بر افراد مختلف، متفاوت است.

اما آیا قهوه تاثیرات مثبتی هم بر بدنتان دارد؟


خواص مثبت قهوه

نوشیدن منظم و دائم قهوه، فوایدی به همراه دارد که شاید از شنیدن آن تعجب کنید:

قهوه می‌تواند خطر بیماری کشنده کبدی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد و بیشترین تاثیر را بر افرادی دارد که کبدشان مشکل‌دار شده است.

احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف دائم قهوه کاهش می‌یابد.

عوارض احتمالی قهوه

سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در سراسر جهان است و بااینکه نتایج تحقیقات متفاوت هستند، اما وجه اشتراکی دارند که بر کاهش احتمال ابتلا به این سرطان تا ۵۰-۲۰ درصد با نوشیدن قهوه اشاره دارد.

براساس مطالعات انجام گرفته، کسانیکه به طور منظم قهوه می‌نوشند، تا ۶۰ درصد در میانسالی کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند.

جای هیچ شکی نیست که این نتایج برایتان تعجب‌آور بوده است. پس اگر نگران نوشیدن قهوه بوده‌اید، این حقایق را درمورد این نوشیدنی عالی به خاطر آورید.


خواص قهوه برای افسردگی

خواص قهوه برای افسردگی

دانشمندان آمریکایی با انجام پژوهشی در خصوص خواص قهوه به این نتیجه رسیدند که قهوه در رهایی شخص از فکر خودکشی تاثیر به سزایی دارد.

به گزارش آلامتو به نقل از العالم؛ دانشمندان طی 20 سال ( 1988تا 2008) 208 هزار و 404 مورد داوطلب را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدند که نوشیدن 2 تا 3 لیوان قهوه در روز به طور کلی فکر خودکشی را از انسان دور می کند؛ البته باید توجه کرد که این افکار فقط با خوردن قهوه از بین نمی رود.

اما آنها در عین حال تاکید دارند نوشیدن قهوه در جلوگیری از اختلالات روانی موثراست.

کارشناسان هم چنین با اشاره به تاثیر به سزای قهوه بر زنان و درمان افسردگی آنان، معتقدند بدون توجه به نتایج این پژوهش رابطه قوی میان نوشیدن قهوه و پایین آمدن خطر خودکشی وجود دارد.

کارشناسان با این حال توصیه کردند در حالت افسردگی به جای افزایش تعداد فنجان های قهوه، باید به پژشک متخصص مراجعه کرد.


چطور می‌توانید بهترین استفاده را از قهوه ببرید

آخر اینکه، چند نکته ساده هست که موقع نوشیدن قهوه باید به خاطر بسپارید. بهتر است یک دستگاه قهوه‌جوش خریداری کنید زیرا قهوه‌های آماده شدیداً فراوری‌شده هستند و فواید آن را کاهش می‌دهد.

می‌توانید در روز ۴-۲ فنجان قهوه میل کنید، مگراینکه از فشارخون بالا رنج ‌ببرید یا باردار باشید که در این شرایط می‌توانید از پزشکتان میزان قهوه‌ای که می‌توانید در روز مصرف کنید را سوال کنید.

قهوه تاثیر مثبتی بر سلامت شما دارد و باید از آن لذت ببرید. هر فنجان از آن می‌تواند همان تاثیری که در صبح یا در یک روز به طور متوسط بر بدنتان دارد را در درازمدت به آن برساند.


شب‌ها قهوه ننوشید!

عوارض قهوه

آیا به فکر نوشیدن یک فنجان قهوه پیش از رفتن به رختخواب هستید؟ اگر چنین است، پس شاید زمان آن رسیده باشد که این عادت را متوقف کنید. تحقیقی جدید تائید کرده که قهوه علاوه بر این‌که یک ماده محرک است، در واقع می‌تواند ساعت بدن‌تان را مختل کند.

به گزارش Health News، طبق مطالعه‌ای در دانشگاه کولورادو، نوشیدن قهوه چند ساعت پیش از زمان خواب، می‌تواند روی ساعت درونی‌تان تاثیر گذاشته یا آن را تغییر دهد زیرا کافئین، اثری برانگیزاننده و محرک دارد که بدن را باانرژی نگه می‌دارد. بدتر از همه، ممکن است صبح روز بعد، احساسی شبیه جت‌لگ یا کسالت و بی‌حالی ناگهانی داشته باشید.

پرفسور و محقق خواب، Kenneth Wright, Jr، از دپارتمان فیزیولوژی تلفیقی دانشگاه، توضیح می‌دهد که قهوه، با ری‌سِت کردن ساعت بدن فرد، آن را تغییر می‌دهد، و باعث می‌شود او ترجیح دهد دیرتر بخوابد. این ساعت درونی، مسئول تنظیم ریتم‌های بیولوژیکی مثل چرخه” خواب و بیداری” می‌باشد.

Business Standard می‌نویسد، یک آزمایش کوچک روی دو مرد و سه زن انجام شد تا چگونگی واکنش بدن آنها به قهوه پیش از خواب بررسی شود. این افراد به مدت 49 روز تحت چهار شرایط تست شدند: نور کم و قرص‌ دارونما؛ نور کم و 200 میلی‌گرم قرص قهوه که به وزن‌ بستگی دارد؛ نور زیاد با قرص دارونما؛ و نور زیاد و 200 میلی‌گرم قرص قهوه که به وزن بستگی دارد.

به گفته پروفسور رایت، آنهایی که قرص قهوه با نور کم دریافت کرده بودند، ، در مقایسه با آنهایی که قرص دارونما با نور کم دریافت کرده بودند، ساعت بدن‌شان 40 دقیقه تاخیر داشت.

ضمنا، محققان کشف کردند که نور زیاد می‌تواند ساعت بدن را 85 دقیقه به تاخیر بیندازد، درحالی‌که، نور زیاد با قرص قهوه، 105 دقیقه در ساعت بدن تاخیر ایجاد می‌کند. این نتایج، می‌تواند توجیه‌کننده این باشد که چرا افرادی که شب‌ها قهوه می‌نوشند و دیر می‌خوابند، صبح‌ها هم دیرتر بیدار می‌شوند.

غیر از این‌که براساس این نتایج توصیه می‌شود بهتر است پیش از خواب از نوشیدن قهوه اجتناب کنید، محققان همچنین امکان استفاده از قهوه را برای ری‌سِت کردن ساعت بدن مسافران و پیشگیری از جت‎لگ، مطرح کردند.

این یک تئوری کنجکاوی برانگیز است اما مطالعه محدودی است که نیاز به شواهد بیشتر دارد پیش از آن‌که بتوان به‌عنوان یک استاندارد همه پذیر آن را مورد ملاحظه قرار داد.

پژوهشگران عقیده دارند اگرقرار باشد قهوه برای مسافرانی که محدوده‌های زمانی را پشت سر می‌گذارند استفاده شود، باید با تدبیر درست این کار انجام شود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع قهوه

1 دیدگاه

  1. زینب

    من واقعا به قهوه معتاد شدم و احساس می کنم اصلا نمیتونم بذارمش کنار. خوبه باز یه سری خواص هم داره.

نظر خود را بیان کنید